Bild på Icon-huset med människor runt omkring

Våra lärare

Bild på lärare Jimmy

Möt Jimmy Andersson - Lärare i Historia, Geografi & Samhällskunskap

"Det roligaste med att jobba på vår mindre skola är att det skapas bra relationer mellan elever och lärare"

Jimmy undervisar främst i Historia, Geografi och Samhällskunskap men ansvarar också över skolans padelkurs. Han valde att arbeta som lärare för att han som elev tyckte om skolan väldigt mycket och framför allt tycker han om att kunna och veta saker.

Jimmy tycker att det roligaste med att jobba på Växjö Fria är att det skapas bra relationer mellan elever och lärare, och mellan eleverna själva. Hans starkaste minne från sin tid på skolan är när han rappade inför alla elever under personalens årligen återkommande luciatåg.

”Det ryktades om gåshud på flertalet elever.”

Bild på lärare Erika

Möt Erika Angelsmark - Lärare i Svenska & Religion

"Vi tar hand om varandra, ser varandra och lyssnar på varandra."

Erika är lärare i Svenska och Religion men undervisar även i kursen Kommunikation. Hon valde att bli lärare eftersom hon själv tyckte om att gå i skolan och ville arbeta med att läsa sagor, berättelser och legender. Det bästa med att arbeta på Växjö Fria är enligt Erika alla elever och kollegor som tar hand om varandra, ser varandra och lyssnar på varandra.

Vid frågan om hennes bästa minne från sin tid på Växjö Fria berättar hon om året hennes mentorsklass planerade ett överraskningskalas på hennes födelsedag.

”De hade pyntat hela klassrummet och tog med sig tårta. Det var så fint”

PN-e1684917886101.jpg

Möt Peter Nilsson - Lärare i Idrott & hälsa

"Jag får alltid rysningar i kroppen när våra elever lyckas på olika idrottsarenor"

Peter undervisar i ämnena Idrott & hälsa samt Specialidrott. Han har alltid varit fascinerad av hur mycket fysisk aktivitet påverkar måendet och hälsan, och att få förmedla det till ungdomar är en upplevelse som han tidigt visste att han ville ha som yrke.

Peter tycker att det bästa med att vara lärare på Växjö Fria är att man får en nära och äkta relation till både elever och lärare eftersom det är en relativt liten skola. Det gör också att man har stora möjligheter att driva igenom och förverkliga sina egna tankar och idéer. När han ska berätta om sina starkaste minnen från sin tid på Växjö Fria har han svårt att välja.

”Jag får alltid rysningar i kroppen när våra elever lyckas på olika idrottsarenor. Några minnen som har etsats sig fast extra mycket är exempelvis när Växjö DFF F19 vann SM guld 2019 och J20 tog SM silver 2017.”