DSC05282-scaled.jpg

Att vara elev på Växjö Fria Gymnasium

Traditioner för hela skolan samman

Skolan är nu mer än 20 år gammal och har under denna tid skapat ett antal olika traditioner. Med traditioner stärker vi vår gemenskap och trivsel och ofta deltar elever och personal tillsammans vid dessa tillfällen. Lärarnas fantastiska luciatåg är en av traditionerna och det vill ingen missa!

Andra traditioner innehåller rörelse där vi utnyttjar Arenastadens olika faciliteter, till exempel klassturnering i fotboll inne i tipshallen som kombineras med julpysselverkstad eller sommarens beachvolleyboll vid Växjösjön. Gillar du golf, kan du kämpa mot skolans lärare och elever i Växjö Fria Open som genomförs varje vår. Andra traditioner är kopplade till undervisningen och kan handla om studieresor och intressanta föreläsare som bjuds in.

DSC05381-scaled.jpg

På Växjö Fria

Elevföreningar

Vi på Växjö Fria Gymnasium erbjuder en inkluderande och stimulerande miljö för våra elever, och en viktig del av denna upplevelse är skolans elevföreningar. Dessa föreningar skapar en dynamisk atmosfär där eleverna kan utforska sina intressen, bygga starka vänskapsband och utveckla viktiga färdigheter.

Elevkåren

Genom skolans Elevkår kan eleverna uttrycka sina åsikter, driva projekt och arrangera evenemang som främjar gemenskap och trivsel för alla. Det är en fantastisk möjlighet för eleverna att lära sig om demokrati, ledarskap och samarbete. Elevkåren består av elever från olika årskurser och program som får vara med och påverka och förbättra miljön i skolan.

Möt Malva Lundstedt – elev på Ekonomiprogrammet

"Jag valde Växjö Fria för miljön men även för möjligheterna"

Malva Lundstedt går på Ekonomiprogrammet med inriktning Juridik. Skolans lokaler och gemenskapen mellan lärare och elever var några av anledningarna till att hon valde att studera på Växjö Fria. Malva har ett stort intresse för rättsväsendet och hon tycker att det roligaste på lektionerna är att diskutera.

”Många av lärarna väljer att ha öppna diskussioner under lektionerna, något som jag tycker har varit både lärorikt och kul. Diskussionerna gör att man får se ämnet ur olika perspektiv och det skapar än en bra grund till att kunna utveckla på kommande prov.”

Läs hela intervjun här

Möt Minna Barrdahl – elev på Samhällsvetenskapsprogrammet

"Det kändes bara helt rätt när jag för första gången klev in på skolan."

Minna Barrdahl valde Samhällsvetenskapsprogrammet för att hon var intresserad av samhällsämnena men också för att få en bred utbildning med högskoleförberedande tillhörighet, då hon har planer på att fortsätta studera efter gymnasiet. Minna kombinerar även sina gymnasiestudier med fotboll, en möjlighet som erbjuds på Växjö Fria vilket gjorde skolan till ett självklart val.

”Du kommer inte bli besviken, det är en härlig skola och jag stormtrivs och det tror jag att du också kommer göra.”

Läs hela intervjun här
DSC09092-scaled-e1684752242344.jpg

Ungt Företagande

UF på Växjö Fria

På Växjö Fria har du möjlighet att driva UF-företag. Om du väljer att starta ett företag här, gör du det på Kronobergs bästa UF-skola 2023 och vi hjälper dig att ta ditt UF-företagande dit DU vill! Med vårt unika arbetssätt och med lärare som själva driver företag, ges du alla förutsättningar för att nå dit du vill med ditt UF.

Växjö Fria har idag ett unikt samarbete med BYN på ICON där du ges möjlighet att sitta och arbeta på Växjös hetaste co-workingplats fyllt med hundratals entreprenörer – redo att hjälpa just dig och ditt UF-företag. Under året inspireras du av besök från föreläsare från näringslivet, pitchträning med deltagare från the Apprentice på TV4, Draknästet på SVT eller säljträning med Årets säljare från ett stort nationellt företag.