Växjö Frias skolbyggnad i skymning med folk som går på vägen bredvid

Om Vuxenutbildningen

En plats att trivas på

På Växjö Fria Vuxenutbildning får du möjlighet till kunskapsutbyte och reflektion runt inlärningen och ditt framtida arbete, tillsammans med lärare och klasskamrater. Vi tror på ett nära samarbete mellan lärare och elever och lägger stor vikt vid detta för att utbildningen ska hålla högsta kvalitet. När du är klar med din utbildning hos oss ska du känna dig trygg i ditt yrke och ha den kunskap som behövs för din framtida profession.

Uppehållsrum med köksbänk, kaffebryggare, kylskåp och mikrovågsugnar

Välkommen till oss!

Våra lokaler

Vuxenutbildningen håller till i Icon-huset i Arenastaden i nybyggda lokalerna som är anpassade för våra studier. Förutom klassrum har du som elev även tillgång till kök, grupprum för egna studier och gemensamma ytor för att umgås och ta en fika.

Skolan är öppen 8-16 varje vardag och lärare finns på plats för handledning av elever som vill ha hjälp.

Våra lärare

Vi är stolta över att vi har välutbildad personal där alla yrkeslärare har lärarlegitimation och lång erfarenhet inom sitt område. Alla lärare bemöter dig på din kunskapsnivå och vi sätter stort värde i att du ska utvecklas så långt som möjligt.

Att studera på Växjö Fria Vuxenutbildning

Lärplattform & hjälpmedel

Introduktion

Studera på distans eller på plats

Porträttbild på lärare Lotta

Intervju med Lotta Wilhelmson - Lärare Vård- och omsorgsutbildningen

"Att se eleverna växa i sin roll som människa och bli stolta undersköterskor"

När Lotta fick hålla i introduktionskurser på sjukhuset hon arbetade på väcktes hennes intresse för att lära och inspirera elever till undersköterskeyrket. Nu undervisar hon på Vård- och omsorgsprogrammet på Växjö Fria Vuxenutbildning. Lotta tycker att det roligaste med hennes jobb är att se eleverna växa i sin roll som människor och bli stolta undersköterskor.

Ett starkt minne hon har från sin tid som lärare är en av hennes elever som till en början inte var så intresserad av att plugga sedan gick ut som en välutbildad och superduktig undersköterska med hjärtat på rätt ställe.

”Alla som har ett genuint intresse för människan borde söka vuxenutbildningen till Undersköterska. Då kommer de få ett omväxlande och givande jobb med många möjligheter.”

Cedergrenska utbildning

Växjö Fria - en del av Cedergrenska

Cedergrenska är en skolkoncern med ambitionen att driva utbildning av högsta kvalitet för barn och elever från förskolan till eftergymnasiala utbildningar och yrkeshögskola.

Våra verksamheter drivs av starkt engagerad personal som varje dag arbetar för att skapa de bästa förutsättningarna för ett livslångt lärande för våra förskolebarn, grundskoleelever och gymnasieelever. Att vara en del av Cedergrenska ger möjlighet till samarbete, utbyte och utveckling mellan lärare och pedagoger, årskurser och stödfunktioner för den bästa skolgången för eleverna.

Läs mer om Cedergrenska här