Färgpennor som står i pennhållare

Barnskötare

Barn- och fritidsutbildningen

Barn- och fritidsutbildningen passar dig som vill arbeta med barn inom pedagogisk eller social verksamhet och ge de förutsättningar till att utvecklas till sitt bästa jag. Utbildningen leder till ett arbete som barnskötare eller elevassistent, vars uppgift är att främja barns utveckling och lärande under den första tiden i livet.

Under din studietid kommer du få en kombination av teoretisk kunskap och praktiska erfarenheter som gör dig väl rustad för ditt framtida yrkesliv. Vi lägger stor vikt vid kvalitet i undervisningen och har tillsatt yrkeslärare med lång erfarenhet inom förskola och skola, som ger dig verktygen för att du ska känna dig trygg när du senare ger dig ut i arbetslivet.


Upplägg

Utbildningen sker på plats i skolan där du får möjlighet till kunskapsutbyte och reflektion tillsammans med lärare och klasskamrater. Under din studietid kommer du ha 10 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du får möjlighet att tillämpa den kunskap du fått under utbildningen.

Som elev har du även möjlighet att jobba deltid samtidigt som du går utbildningen så att du kan behålla din anställning.

  • Utbildningstakt: 50%-100%
  • Antal poäng: 1 300 gymnasiepoäng
  • Utbildningstid: ca 60 veckor vid heltidsstudier.
  • Undervisning: Lärarledd undervisning i skolan, två dagar i veckan i grupp.
  • APL: 10 veckors heltidspraktik
  • Lärplattform: Teams, Office365
  • Förkunskaper: Godkända grundskolebetyg från årskurs 9 i Svenska eller Svenska som andraspråk.

Utbildningsstart

Inget planerat startdatum.

Det är Växjö kommun som bestämmer när ny uppstart ska ske och då kommer vi att lägga ut information om det här på hemsidan.

Ansökan

Vi tar för närvarande inte emot ansökningar till den här utbildningen.

Kontakt

Rektor Resursskola & Vuxenutbildning

Åsa Arfvidsson

Telefon: 0470-76 24 52

@